"VĚŘÍME, ŽE TAK MÁ CHUTNAT HOŘKÝ LEŽÁK"
|
|
obj. alk. | 4,7 % |
EPM | 11,80 % |
barva | 12 EBC |
hořkost | 52 IBU |
celková doba zrání | 7 týdnů |
Výčep Na stojáka představuje první vlastní pivo.
Jedná se o světlý ležák, kde byly použity slady z Hané a společně s chmely Sládek, Cascade a Amarillo, postupem dvourmutového vaření, se připravuje to pravé pivo pro Vás.
Typická hořkost Stojáckého Poupěte se rozvíjí. Poupě je pivo, které se rádo nechává ochutnat znovu a znovu.
Navařeno v Beskydském pivovárku v Ostravici.
Obsah alkoholu 5,2% obj.
Nefiltrované, nepasterované, spodně kvašený speciál (ležák). Pivo tmavé barvy s ‚plným tělem’, příjemnou pitelností a kávovou dochutí.
„Černá kaňka na jihlavském náměstí“ ;-)
Vyšší hořkost a jemná chmelová chuť z něj dělají ideální nápoj na hašení žízně. Pivo krásně vonící po sladu a chmelu s plnějším tělem má říz.
Legislativní typ: spodně kvašené výčepní pivo, nefiltrované, nepasterizované
Složení: voda, slad, chmelové produkty, kvasnice
Parametry: EMP 10%, ABV 4 - 4,2%
Slady: Pale Ale, Carapils, Ovesné vločky
Chmely: Citra, Cascade
Kvasnice: S04
EBC: 6
IBU: 33
Plato: 12°
Min. % Alk.: 3,8%
Koncem 19. století se usadil v Praze uzenář jménem Uggé. Říkalo se, že je Talián. Na Starém Městě začal vyrábět jakýsi nový druh zvláštně kořeněného zboží plněného do hovězích kroužkových střev. Zboží nebylo uzené, nýbrž pouze vařené a začalo se mu podle jeho autora přezdívat talián. Doporučujeme - chutná skvěle! V ceně křen, čalamáda, lutěnice a pečivo.
Koncem 19. století se usadil v Praze uzenář jménem Uggé. Říkalo se, že je Talián. Na Starém Městě začal vyrábět jakýsi nový druh zvláštně kořeněného zboží plněného do hovězích kroužkových střev. Zboží nebylo uzené, nýbrž pouze vařené a začalo se mu podle jeho autora přezdívat talián. Doporučujeme - chutná skvěle! V ceně křen, čalamáda, lutěnice a pečivo
Nabídka půlkrajíců: s vajíčkovou pomazánkou, s domácí sekanou a dále dle sezóny například s čerstvou bryndzou, se škvarkovou pomazánkou, s uzeninou, se slaninou,...